18 Σεπ 2013

Χαιρετισμός των ΠΟΛΙΤΩΝ κατά του ΧΡΕΟΥΣ στο σημερινό συλλαλητήριο των φορέων του δημοσίου
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς των επιμέρους κλάδων, τους χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  που συμμετέχουν στα μεγάλα συλλαλητήρια.

Το φετινό φθινόπωρο ξεκίνησε ορμητικά με αγώνες για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους που διαλύεται . Διαλύουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία βρίσκεται ξανά στους δρόμους μετά από καιρό. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει ή προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει τούτη τη δυναμική, θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Τους λέμε. Το μεγάλο, το πραγματικό κοινωνικό πλεόνασμα βρίσκεται ήδη στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών  και των άλλων κλάδων. Και διαμορφώνει τη δυναμική της ανατροπής. Που έρχεται. 

Η κυβέρνηση και οι τροϊκανοί πρέπει να ξέρουν, ότι η μνημονιακή τους συνταγή εκπνέει. Η κυβέρνηση τους μπαίνει σε δύσβατους δρόμους. Πρέπει να ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν τον τεμαχισμό και την εξουδετέρωσή τους. Αντίθετα έχουν απλώσει τα χέρια για την πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία της πολιτικής ανατροπής. Γιατί καταλαβαίνουν ότι στις σημερινές συνθήκες, στην πολιτική πραγματικότητα των μερκελιστών, κανένα κλαδικό πρόβλημα δε μπορεί να βρει τη λύση σου. Κανένα αίτημα των εργαζομένων δε μπορεί και διακαιωθεί.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να λυγίσουν. Και δεν θα λυγίσουν. Δεν θα παραιτηθούν από τους αγώνες. Γιατί τότε θα τους στύψουν, θα ρημάξουν ολοκληρωτικά τις ζωές τους, την αξιοπρέπειά τους. Ξέρουν ότι τότε, αυτό που τους περιμένει είναι η γενικευμένη ανεργία, η επισφάλεια, η πείνα η εξαθλίωση. Ξέρουν ότι όσο σφυρηλατούν την ενότητά τους, μπορούν να αντιμετωπίσουν το φασισμό που επελαύνει και δολοφονεί.

Φίλοι εργαζόμενοι

Υπερασπιστείτε τη ζωή σας. Αντισταθείτε μέχρι την τελική νίκη. Πείτε όχι στην κατασυκοφάντηση των αγώνων. Βάλτε το τελικό λουκέτο στα σχέδια των τροϊκανών. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...