25 Απρ 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»

Οι εκλογές στις 6 Μάη είναι μία σημαντική στιγμή στον αγώνα ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνια. Τα τρομοκρατικά διλήμματα  των πολιτικών δυνάμεων που μας κυβερνούν τα τελευταία 47 χρόνια, δεν πρέπει να μας κάμψουν και να μας παραπλανήσουν. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους έχει πάρει χαμπάρι. Κανείς πια δεν πιστεύει το παραμύθι τους  «για τη σωτηρία» δήθεν «της πατρίδας». Γνωρίζουμε ότι αν βγουν οι ίδιοι, θα πάρουν νέα μέτρα –τα  έχουν ήδη συμφωνήσει- που θα οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα αλλά και δημοκρατικές εκτροπές.
Θα νιώσουμε ακόμα περισσότερο τι σημαίνει για μια χώρα τις αποφάσεις να μην τις παίρνει ο λαός  αλλά η Γερμανία, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
«Οι Πολίτες κατά του χρέους» πάλεψαν και πήραν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός μετωπικού ψηφοδελτίου. Η προσπάθεια αυτή δεν τελεσφόρησε και δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά άνοιξε μία αναγκαία κουβέντα η οποία μένει να ολοκληρωθεί και μετά τις εκλογές.
Παρόλα αυτά, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, που δεν υπήρξε ανταπόκριση στις επιταγές της περιόδου είναι ανάγκη να δώσουμε ένα μήνυμα.
 Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί παρά το ότι  δεν φτιάχτηκε το μέτωπο που ονειρευόμασταν.
Αυτό που περισσότερο τους φοβίζει είναι η έκφραση της ώριμης οργής μας, η διάθεσή μας να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό, ο αγώνας μας να τους ανατρέψουμε.
Η αποχή, το άκυρο και το λευκό σήμερα βοηθούν περισσότερο τα δύο μεγαλύτερα και υπαίτια για την κατάσταση κόμματα.
      Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν αντιμνημονιακές δυνάμεις, που την επομένη των εκλογών θα συνεχίσουν τον αγώνα, θα σταθούν δίπλα στο λαό, θα παλέψουν για την οργάνωση της αντίστασης μας.
     Να τους τιμωρήσουμε!  Μαύρο στις δυνάμεις του Μνημονίου και της Τρόϊκας 
Αγωνιζόμαστε για  μία χώρα που ο λαός της θα αποφασίζει για την τύχη του. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και μακρύς που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, με την πρώτη τεράστια απεργιακή κινητοποίηση της 5ης Μάη, και συνεχίστηκε με άλλες κινητοποιήσεις, τις πλατείες, τις παρελάσεις, την οργάνωση στις γειτονιές, τον αγώνα σε χώρους δουλειάς.
Την επομένη των εκλογών πρέπει να ξημερώσει μία διαφορετική μέρα, να ανοίξει μία διαφορετική περίοδος, που θα τους βρει ακόμα πιο αποδυναμωμένους και φοβισμένους.
Μια πρώτη γεύση πρέπει να την πάρουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές, την 1η του Μάη. Να δουν όλο το λαό να βγαίνει για ακόμα μια φορά στους δρόμους, να αγωνίζεται για μια άλλη Ελλάδα.
 Στις 7 Μάη θα είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, για να παλέψουμε για τη συνέχιση της προσπάθειας για συγκρότηση του μετώπου όλου του λαού, για την αντίσταση απέναντι σε αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...