5 Απρ 2012

Δυστυχώς και στις αυτοκτονίες υπάρχουν δολοφόνοι.

Μέσα συ δύο μόλις μέρες γίναμε μάρτυρες δύο θλιβερών γεγονότων. Μια Ιταλίδα συνταξιούχος, πήδηξε στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού της επειδή της μείωσαν την σύνταξη, και δεν μπορούσε πια να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια. Ένας Έλληνας συνταξιούχος φαρμακοποιός, αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια του κόσμου, στην πλατεία Συντάγματος, για τον ίδιο λόγο. Στο σημείωμα που άφησε το είπε ξεκάθαρα. Επέλεξε αυτό το τέλος της ζωής του, αντί το αναξιοπρεπές, να ψάχνει κάθε μέρα στα σκουπίδια για να επιβιώσει.
Τα τραγικά αυτά γεγονότα, αναδεικνύουν με τον πιο θλιβερό τρόπο, τα αδιέξοδα που έχουν οδηγήσει την κοινωνία οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών. Οι πολιτικές που έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των δανειστών και των τραπεζών, καταστρέφουν την κοινωνία. Έτσι η κρίση από οικονομική, γίνεται κρίση κοινωνική και κρίση ανθρωπιστική. Η καταστροφή του κράτους πρόνοιας και των δομών αλληλεγγύης είναι το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα. Όμως η αύξηση των αυτοκτονιών και η καταρράκωση της αξιοπρέπειας των πολιτών είναι το πιο τραγική συνέπεια της ίδιας πολιτικής. Αυτό λένε τώρα πια όλοι οι ειδικοί. Επομένως υπάρχει ηθικός αυτουργός. Και στην αυτοκτονία υπάρχει δολοφόνος. Είναι η τρόικα και οι ντόπιοι πρόθυμοι υπηρέτες της. Δολοφονούν την αξιοπρέπεια του λαού μας, οδηγώντας τους πιο περήφανους ή και τους πιο αδύναμους στην αυτοχειρία.
Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει τον λαό της χώρας, αλλά και τους υπόλοιπους λαούς στην φτώχεια και στην απόγνωση.
Ας αντισταθούμε με συλλογικούς αγώνες και με την αλληλεγγύη ως ασπίδα προστασίας όλων, απέναντι στην βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Ας ανταποκριθούμε όλοι στο κάλεσμα των «πολιτών κατά του χρέους» για ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8μμ στην πλατεία Ελευθερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...