8 Μαρ 2012

Για τις εξελίξεις γύρω από το χαράτσι της ΔΕΗ

Ο «συνταγματολόγος»  κ. Βενιζέλος επιχειρεί άλλον έναν αντισυνταγματικό εκβιασμό των πολιτών. Προσπαθεί να παγιδεύσει τους πολίτες που επέλεξαν να πληρώσουν την ΔΕΗ από τα ΑΤΜ χωρίς το χαράτσι, λέγοντας αυθαίρετα πως το υπουργείο θεωρεί ότι ο 2ος λογαριασμός που πληρώνουν οι πολίτες, πάει κατά προτεραιότητα στην εξόφληση του χαρατσιού, και έτσι ενώ ο πολίτης πληρώνει στο ΑΤΜ λογαριασμό της ΔΕΗ, αυτός δεν εξοφλείται, μένει απλήρωτο υπόλοιπο στην ΔΕΗ, και υπάρχει κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης.

Απαντάμε ότι

Α. Η απόδειξη που παίρνουμε από το ΑΤΜ αναφέρει ότι εξοφλήθηκε η ΔΕΗ.

Β. Η έκδοση του κοινού λογαριασμού (χαράτσι και ΔΕΗ) κρίθηκε ήδη παράνομη, διότι ο λογαριασμός αυτός ενέχει τον κίνδυνο διακοπής ηλεκτροδότησης, που κρίθηκε αντισυνταγματική. Στο μέλλον θα υπάρξουν προσφυγές που θα κρίνουν τον λογαριασμό παράνομο. Ακόμη και αν αυτό γίνει μετά την δημοσίευση της απόφασης, που χρονικά προσδιορίζεται κατά τον Σεπτέμβρη, οι πολίτες που δεν πλήρωσαν με βάση αυτό τον κατάπτυστο και εκβιαστικό λογαριασμό, δεν μπορεί παρά να δικαιωθούν από οποιοδήποτε δικαστήριο.

Γ. Από σήμερα κιόλας, πρέπει να δοθεί εντολή στη ΔΕΗ για:
  1. Να αναγνωριστεί ως καταβολή ποσού ρεύματος κάθε πληρωμή που έγινε μέσω ΑΤΜ.
  2. Να παγώσουν όλες οι ενέργειες διακοπής ρεύματος σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣΤΕ.
  3. Να ασχοληθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός της επιχείρησης με τους μεγαλοοφειλέτες και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε.

Δ. Πίσω από αυτούς τους εκβιασμούς, κρύβεται και μια προσπάθεια μεταφοράς περίπου 1 δις ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο υπουργείο οικονομικών για να καλύψουν τρύπες που άνοιξαν τα μνημόνια. Στόχος τους είναι να εμφανίσουν την ΔΕΗ προβληματική και να ξεπουλήσουν σε ιδιώτες όποιες μετοχές διατηρεί ακόμη το δημόσιο. Δηλώνουμε ότι οι «πολίτες κατά του χρέους» δεν είναι απέναντι στην ΔΕΗ, δεν θα επιτρέψουν την μεταφορά χρημάτων της ΔΕΗ και του Ελληνικού λαού στις τσέπες των τροϊκανών.

Ε. Η προσπάθειά μας είχε αποτέλεσμα. Το ΣΤΕ μας δικαίωσε ως προς την αντισυνταγματικότητα της διακοπής και την αντισυνταγματικότητα του τέλους. Δεν μας δικαίωσε ως προς το γεγονός ότι το αποκαλούν έκτακτο. Πάντως έβαλε φρένο και σ’ αυτό. Η διακηρυγμένη πρόθεσή τους ήταν το χαράτσι να επεκταθεί σε όλη την διάρκεια εφαρμογής του μνημονίου δηλαδή για τα επόμενα 40 χρόνια.  Ο κ. Βενιζέλος  προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και επιδίδεται σε αυθαίρετες ερμηνείες της απόφασης, και διακηρύσσει ότι ως κράτος, θα λειτουργεί όπως θέλει αυτός, μέχρι να πάρει στα χέρια του την απόφαση.
  • Ας του κόψουμε την φόρα.
  • Την Δευτέρα το πρωί όλοι ξανά στο Τσαλικάκι.
  • Δεν περνάνε οι εκβιασμοί.
  • Τα χαράτσια και οι λογαριασμοί είναι παράνομοι, όπως παράνομος είναι και ο Βενιζέλος.
  • Απαιτούμε ο επόμενος λογαριασμός να μην περιέχει κανένα παράνομο χαράτσι.
  • Απαιτούμε να αναγνωριστεί από τώρα ότι, κανένα έκτακτο τέλος δεν μπορεί να γίνει αιτία κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, και παραβίασης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας. Κανένα έκτακτο τέλος δεν μπορεί να είναι πάνω από το σύνταγμα.
Αντώνης Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...