7 Φεβ 2012

Oι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συμμετείχαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ.
Ο εκπρόσωπος των ΠΟΛΙΤΩΝ, στο χαιρετισμό του στην απεργιακή συγκέντρωση τόνισε ότι χρειάζονται μεγάλοι ενωτικοί λαϊκοί αγώνες για να φύγει η τρόικα και οι ντόπιοι υποτακτικοί της, να αποσυρθούν τα μνημόνια  και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την Ελλάδα και το λαό της.
Είναι ανάγκη επισήμανε να στεριώσει η παλλαϊκή αντιμνημονιακή συσπείρωση και να δημιουργηθεί ένα μαζικό αντιμνημονιακό μέτωπο που με τους αγώνες του θα βάλει το οριστικό τέλος στα αλλεπάλληλα μνημόνια , τις δανειακές συμβάσεις, στα απανωτά χαράτσια, στην καταστροφή των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της χώρας.  

2 σχόλια:

 1. Apo Indymedia. 7.2.2012
  "H επίθεση κράτους και κεφάλαιου στους από κάτω συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, κάνοντας ξεκάθαρο και στον πιο αφελή ότι μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα θα στέλνονται στον Καιάδα της εξαθλίωσης και της ανεργίας.

  Ο μόνος δρόμος για τους καταπιεσμένους είναι να πάρουν τις μοίρες των αγώνων τους στα χέρια τους, δημιουργώντας εστίες συλλογικής αντίστασης στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές, εκεί που κινούνται και επικοινωνούν καθημερινά, μακριά από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό, ο οποίος κηρύττει απεργίες-πυροτεχνήματα χωρίς συνέχεια και κάνει "κοινωνικούς διαλόγους" συμφιλίωσης με τα αφεντικά. Γιατί τη λεηλασία των ζωών μας μπορούμε να τη σταματήσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι."
  Νικος Θ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ότι ο καθεστωτικός και ιδιοτελής συνδικαλισμός συνεχίζει να λειτουργέι άψογα φαίνεται και από την απουσία της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ προς τα σχολεία ότι σήμερα 7.2.2012 απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές. Μετρήσατε πόσοι καθηγητές και δάσκαλοι ήταν στην πορεία? Τι ποσοστό εργααζομένων, απο τα σχολεία και γενικά απο εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατέβηκαν στην πορεία? Αλλα τι να περιμένεις απο ένα εκαπιδευτικό σύστημα, που οι περισσότεροι λειτουργοί του είναι της λογικής "αφού έχω κάποια χρήματα ακόμα και μια δουλεία, δεν χρειάζεται να κατέβω στους δρόμους", στηριζόμενοι απο την λογική του συνδικαλιστικού τους οργάνου(βλέπε κινητοποίηση ΕΛΜΕ εναντια στο χαρατσι μεσω της ΔΕΗ στο blog πολιτεσ κατα του χρέους) " δεν θα κοπεί ρεύμα σε κανένα συνάδελφο", γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση μέχρι εκεί εφτανε το μυαλό τους, μόνο μέχρι τους συναδέλφους, οι υπόλοιποι ας δούν τι θα κάνουν. Τι ειρωνεία να αφήνουμε τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται και απο τέτοιους εκπαιδευτικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...