29 Φεβ 2012

Αρθούρος Ζερβός- πρόεδρος της ΔΕΗ: Δεν προχωρούμε σε διακοπές ρεύματος λόγω του χαρατσιού

Η ύπαρξη προηγούμενων απλήρωτων λογαριασμών και όχι η μη πληρωμή του χαρατσιού είναι η αιτία της διακοπής ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της χώρας. Αυτό διευκρινίζει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο λόγω των συνεχών νομοθετικών ρυθμίσεων να υπήρξε και περίπτωση κάποιου λάθους.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΕΗ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτίνας Η. Διώτη κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανάφερε:
«Εμείς δεν προχωρούμε σε διακοπές λόγω του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μία γενική σύγχυση ως προς αυτό. Εμείς είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στο πού κόβουμε το ρεύμα και γιατί το κόβουμε και μην ξεχνάτε ότι η Δ.Ε.Η. το έκοβε πάντα σ’  αυτούς που δεν την πλήρωναν. Δηλαδή, εάν είναι απλήρωτοι 6 λογαριασμοί και ο έβδομος εμπεριέχει το ΕΕΤΗΔΕ, το ρεύμα δεν κόβεται επειδή ο έβδομος περιέχει το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά το ρεύμα κόβεται επειδή οι προηγούμενοι 6 δεν έχουν πληρωθεί. Δεν αποκλείω το γεγονός θα έχουν γίνει και λάθη. Πάντως, αυτή τη στιγμή, η πολιτική δεν είναι αυτή.
Πραγματικά, υπάρχει ένα χάος με τις επαναληπτικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει. Μέχρι να καταλάβουμε την νομοθετική ρύθμιση που μας έρχεται, έχει έρθει η επόμενη. Χρειάζεται ένα συνολικότερο ξεκαθάρισμα σε αυτό το θέμα και στο πώς πρέπει να το δούμε στη συνέχεια».

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ επισημαίνουν ότι με μία νέα τροπολογία επαναρυθμίζεται το ζήτημα του χαρατσιού, το χρέος διαγράφεται από τη ΔΕΗ και διαβιβάζεται στο ΥΠΟΙΚ. Με την τροπολογία ουσιαστικά αποφασίστηκε να μην κόβεται από τη ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους πολίτες αρνήθηκαν να πληρώσουν το απάνθρωπο και αντισυνταγματικό χαράτσι και η απόφαση ετούτη είναι αποτέλεσμα του συντονισμένου αγώνα των πολιτών στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα. Είναι αποτέλεσμα της αντίστασης της κοινωνίας που πετυχαίνει την πρώτη της μεγάλη νίκη απέναντι στους τροϊκανούς και την ανάλγητη κυβέρνησή τους και έρχεται να απαντήσει σε όλους όσους, ακόμα και σήμερα, ισχυρίζονται ότι ο αγώνας ετούτος ήταν μάταιος. Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ σχεδιάζουν ήδη τις δράσεις τους για την περίπτωση που επιχειρηθεί η είσπραξη του χαρατσιού μέσω των ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...