13 Φεβ 2012

Ο δρόμος θα είναι μακρύς! Συνεχίζουμε.


Σε  μεγάλη ήττα του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου και των κομμάτων που τον στηρίζουν εξελίχθηκε η χθεσινή μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.
Η λεγόμενη συντριπτική και κραταιά πλειοψηφία που στήριζε την τροϊκανή κυβέρνηση έγινε φύλλο-φτερό.
Έντρομοι βλέπουν το κυβερνητικό σχήμα τους να καταρρέει ξέροντας πάρα πολύ καλά ότι δε μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα που ψήφισαν. Γιατί ο λαός τα καταψήφισε στους δρόμους.
Παρά την τρομοκρατία και την ακραία πίεση που άσκησαν, το άρθρο 1 του επαίσχυντου νομοσχεδίου τους, που περιλαμβάνει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση έλαβε μόνο 190 ψήφους ξεπερνώντας ελάχιστα το όριο των 180 βουλευτών που ήθελαν για την επικύρωσή του.
Τούτο είναι σήμερα μια λαϊκή νίκη. Γιατί τώρα ξέρουν. Ότι και αυτοί οι 190 ψήφοι στηρίζονται σε ξύλινα πόδια. Ότι η πλειοψηφία τούτη είναι πλασματική. Είναι επισφαλής. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί.
Έντρομοι αισθάνονται το κλοιό του λαού να σφίγγει γύρω τους. Αισθάνονται ότι δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαδί». Αισθάνονται πως δεν μπορούν να προχωρήσουν όσο ο λαός θα αντιστέκεται στους δρόμους. Καταλαβαίνουν πόσο εξόριστοι είναι από τον τόπο τους. Πόσο έχουν απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ χαιρετίζουν τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που έγινε πράξη στο Ηράκλειο. Μια συμμαχία που έβγαλε χιλιάδες ηρακλειώτες στους δρόμους. Τα δύο μεγαλειώδη ειρηνικά συλλαλητήρια- της Παρασκευής και της Κυριακής- άσκησαν τρομακτική πίεση στους τοπικούς βουλευτές. Με όχι αμελητέα αποτελέσματα. Συνεχίζουμε! Ο δρόμος θα είναι μακρύς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...