10 Ιαν 2012

Δράση κατά του Εργολάβου της ΔΕΗ από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων

ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα η δράση διαμαρτυρίας μας κατά του εργολάβου της ΔΕΗΓεωροή Α.Ε. στη Σοφοκλέους 5-Αθήνα που έχει αναλάβει τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή μας. Από τη συλλογικότητά μας μετείχαν αρκετοί συναγωνιστές, το εντυπωσιακό όμως ήταν η συμμετοχή συναγωνιστών από άλλες συλλογικότητες και το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/) στις οποίες είχαμε στείλει κάλεσμα για συμμετοχή στη δράση μας.
Συγκεκριμένα ήλθαν συναγωνιστές από τις συλλογικότητες Πατησίων, Κυψέλης, Ηλιούπολης, Παγκρατίου-Βύρωνα-Καισαριανής Καλλιθέας, Πετραλώνων-Θησείου και αν ξέχασα κάποιους ας με συγχωρήσουν. 
 
Αφού συγκεντρωθήκαμε αρκετοί και φωνάξαμε συνθήματα, (ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ!! ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!) ανεβήκαμε στα γραφεία του εργολάβου γύρω στα 60 άτομα (πολλοί έμειναν κάτω). Αιφνιδιασμένοι και έντρομοι οι εκπρόσωποι του εργολάβου προσπαθούσαν να πούν ότι δεν έχουν εντολές για διακοπές και ότι η ΔΕΗ έχει αναστείλλει τις διακοπές. Εμείς τονίσαμε ότι η παρέμβασή μας ήταν μια προειδοποίηση και ότι αν διαπιστωθεί διακοπή ρεύματος θα μας βλέπουν καθημερινά.
 
Φυσικά δεν αρνήθηκαν ότι δεν είναι οι επιλεγμένοι για τις διακοπές, ίσα-ίσα μάθαμε από έγκυρη πηγή ότι έχουν κάνει και ..παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ που υπάλληλοί της στα γραφεία του Παγκρατίου τους ..κάρφωσαν σε συλλογικότητες της περιοχής. Επομένως η κινητοποίηση είχε πολύ ενδιαφέρον και από μία άλλη άποψη. Επαληθεύθηκε η πληροφορία που είχαμε ότι οι τύποι τρέμουν τις κινητοποιήσεις μας και ..κρύβονται. Δεν θάταν υπερβολή να πούμε ότι τα γραφεία τους στο Παγκράτι τάχουν κλειστά και τώρα σκέφτονται να κλείσουν και αυτά της Σοφοκλέους και να μετακομίσουν αλλού..
 
Ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει εξακριβωθεί ότι είναι υπεύθυνος για τις διακοπές ρεύματος σε όλο το Δήμο Αθηναίων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...