18 Δεκ 2011

Παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (Στις 2 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα αντίστοιχα)


Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου οι λαϊκές επιτροπές Μασταμπά/Ατσαλένιου και Αϊ Γιάννη, που συγκροτήθηκαν μετά από πρωτοβουλία των Πολιτών κατά του Χρέους θα πραγματοποιήσουν παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου (στη Λότζια στις 2μ.μ.). Θα ζητήσουμε την ανάληψη περαιτέρω ενεργειών από τον Δήμο για το θέμα των χαρατσιών και θα επιδιώξουμε την έκδοση ψηφίσματος στη βάση της επιστολής 80 συμπολιτών μας προς τον δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις.
Συγκεκριμένα, θα ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καλέσει τη ΔΕΗ να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χαρατσιού και να δηλώσει την πρόθεση του να στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της επιχείρησης, στη περίπτωση που αυτή δεν θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το κάλεσμα.
Επίσης, θα ζητήσουμε από τον Δήμο Ηρακλείου να δεσμευτεί πως θα επανασυνδέει με τις δικές του υπηρεσίες το ρεύμα εκεί όπου ενδεχομένως θα διακόπτεται, να αρνηθεί τη συμμετοχή του στις περιβόητες τριμελείς επιτροπές και να ζητήσει από την κυβέρνηση την ακύρωση του απαράδεκτου, άδικου, ανήθικου και αντισυνταγματικού αυτού μέτρου.

Πανηρακλειώτικη Γενική Συνέλευση
Επίσης τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί Πανηρακλειώτικη Γενική Συνέλευση των Πολιτών κατά του Χρέους στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (ισόγειο Ανδρόγεω) και θα ασχοληθεί με πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα, τον απολογισμό των μέχρι σήμερα δραστηριοτήτων και το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων της κίνησης.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, φορείς και συλλογικότητες της πόλης, άσχετα από τις κομματικές ή πολιτικές τους τοποθετήσεις, να συμβάλλουν στη συνέχιση του εγχειρήματος αξιοποιώντας τη μέχρι σήμερα εμπειρία και τα σημαντικά βήματα που έγιναν για την αντίσταση των πολιτών ήδη από την Άνοιξη με το κίνημα των Πλατειών αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους τρεις μήνες.


Η Αίτηση-Αναφορά

ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη Γιάννη
ΚΟΙΝ:

1. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Καρατζάνη Δημήτρη
2. Αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Περισυνάκη Μιχάλη
3. Επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Συντυχάκη Μανώλη
4. Επικεφαλής «Ηράκλειο – Ανατροπή» κ. Ηλιαδάκη Τάσσο
5. Επικεφαλής «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Καμπιτάκη Κώστα.

Ηράκλειο 12/12/11

ΘΕΜΑ: Χαράτσι της ΔΕΗ και άλλες κοινωνικές πολιτικές μπροστά στην κρίση.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
εμείς ως εκπρόσωποι των λαϊκών επιτροπών των συνοικιών του Ηρακλείου που συγκροτούνται αυτόβουλα υπό το βάρος των συνεπειών της κρίσης που δημιουργεί η ακολουθούμενη εδώ και δυο χρόνια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, απευθυνόμαστε στο Δήμο Ηρακλείου, ως το κατ’ εξοχήν θεσμικό όργανο τοπικής εξουσίας αλλά και λαϊκής συμμετοχής, ζητώντας την ενεργότερη παρέμβαση του για την αντιμετώπισή τους με όρους αλληλεγγύης.
Η πολιτική του Μνημονίου των δύο τελευταίων χρόνων αφού οδήγησε πολλούς από μας στην ανεργία, αφού μείωσε δραματικά τα εισοδήματα όλων μας, συνεχίζει να χώνει βαθιά το μακρύ της χέρι στις άδειες πλέον τσέπες μας, με σειρά από χαράτσια, απειλώντας μας ακόμα και με διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Η αντίθεση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε αυτό το χαράτσι, η δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τον αντικανονικό χαρακτήρα του, η ανάλογου περιεχομένου δήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι δεκάδες αρνητικές τοποθετήσεις σειράς δημοτικών αρχών (μεταξύ των οποίων και του Ηρακλείου) και Περιφερειακών Συμβουλίων κ.ά. δεν ήταν φαίνεται ικανά να κάμψουν την άνευ προηγουμένου κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της νέας κυβέρνησης, η οποία απλά αρκέστηκε στην παράταση του χρόνου πληρωμής του χαρατσιού.
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
με σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και με μια ανακοίνωσή του κ. Περισυνάκη, τοποθετηθήκατε θετικά για τους δημότες στο ζήτημα και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό. Εμείς από την πλευρά μας ανταποκριθήκαμε στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. αντιδημάρχου και ήδη έχουν συγκεντρωθεί περί τις 1200 αιτήσεις στο γραφείο του, ενώ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η συγκέντρωσή τους. Πιστεύουμε όμως να συμφωνείτε μαζί μας, πως η κυβερνητική αντίδραση όχι μόνο δεν είναι αντίστοιχη στο πνεύμα και το γράμμα των παρεμβάσεων όλων μας, αλλά αποτελεί και εμπαιγμό προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση συνέχισε μάλιστα την αλλοπρόσαλλη πραχτική της, με το να φορτώνει την ευθύνη του διαχωρισμού των «εχόντων» από τους «μη έχοντες» σε τριμελείς επιτροπές, οι οποίες όμως ήδη έχουν καταργηθεί, αφού ο ίδιος ο υπουργός προστασίας του πολίτη χαρακτήρισε αδύνατη τη συμμετοχή σ’ αυτές του ενός από τα μέλη της.
Στη συνεχιζόμενη λαϊκή αντίδραση προστέθηκε πρόσφατα και η απόφαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων να μη συμμετάσχει στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατόπιν τούτων θεωρούμε πως ο κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι πλέον πολύ μικρός. Παρά ταύτα υπάρχει. Γι αυτό σας καλούμε να προχωρήσετε σε μια γενναία τρίτη στη σειρά τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία:
- θα καλείτε ξεκάθαρα τη ΔΕΗ να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους Ηρακλειώτες εξ αιτίας της μη καταβολής του χαρατσιού.
- να δηλώνετε την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της ΔΕΗ, στη περίπτωση που αυτή δεν θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το κάλεσμα.
- να δηλώνετε την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να επανασυνδέει με τις δικές του υπηρεσίες το ρεύμα εκεί όπου ενδεχομένως αυτό θα διακόπτεται.
- Να αρνηθείτε τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στις περιβόητες τριμελείς επιτροπές.
- να καλείτε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τις όποιες δικαιολογίες και να προχωρήσει στην ακύρωση του απαράδεκτου, άδικου, ανήθικου και αντισυνταγματικού αυτού μέτρου, να θεσμοθετήσει την επιστροφή των χρημάτων και να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα σε όσους πολίτες μέχρι σήμερα το κατέβαλαν εκόντες άκοντες. Δεν είναι καλύτεροι οι δανειστές μας από τους πολίτες μας.
Νομίζουμε πως η εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής, είναι η κατ’ εξοχήν υπεράσπιση της δομημένης νομιμότητας έναντι της κατάφωρης παραβίασής της από την προηγούμενη κυβέρνηση, που εγκατέλειψε πανικόβλητη υπό το βάρος αυτής ακριβώς της ευθύνης της εξουσία.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Το χαράτσι είναι ένα μόνο μέτρο από το σύνολο των πολλών απαράδεκτων μνημονιακών μέτρων που χαρακτηρίζουν και τη σημερινή κυβερνητική πολιτική και σπρώχνουν την ελληνική κοινωνία στην καταστροφή. Η πείνα δυστυχώς κτυπά την πόρτα και της ηρακλειώτικης κοινωνίας. Εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μας, πως θύμα αυτών των μέτρων είναι και η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία στην ουσία ακυρώνεται. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή. Οι πάντες (επαΐοντες και μη) αναγνωρίζουν πλέον πως οι συνθήκες στο 2012 θα χειροτερέψουν. Οι πάντες (επαΐοντες και μη) αναγνωρίζουν πλέον πως τα συνεχή μνημόνια δεν οδηγούν παρά μόνο στη συνεχή, διαρκή και πολυετή ύφεση την οικονομία και στην καταστροφή την ελληνική κοινωνία. Ξέρουμε πλέον πως η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Ξέρουμε πως η πολιτική αυτή το μόνο που υπηρετεί είναι τα συμφέροντα της οικτρής μειοψηφίας των κατ’ ευφημισμό δανειστών μας και τη μικρόφθαλμη γερμανική λογική. Ξέρουμε πως η σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι μάλλον εντολοδόχος των δανειστών παρά εντολοδόχος του ελληνικού λαού.
Στη βάση των παραπάνω και ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές μας πιστεύουμε να συμφωνείτε μαζί μας, πως το ζήτημα της ίδιας της ζωής είναι πλέον ζητούμενο και στο Ηράκλειο. Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε τη στράτευση όλης της ηρακλειώτικης κοινωνίας σ’ έναν αγώνα για να κρατηθεί όρθιος ο λαός στο Ηράκλειο. Αναγνωρίζουμε στο Δήμο Ηρακλείου και το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να οργανώσει ο ίδιος τη διαδικασία αυτής της στράτευσης. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε σ’ αυτό, αλλά και τη διάθεσή μας να το πράξουμε ανεξάρτητα.
Ζητούμε όλο το παραπάνω ζήτημα να τεθεί σε συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθούν οι υπογραφές 80 συνδημοτών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...