2 Δεκ 2011

Ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για το Χαράτσι

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, κατά τη συνεδρίαση του σήμερα Τρίτη 29 -10-2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (κτίριο Λότζια – Πλατεία Λιονταριών), αφού έλαβε υπόψη του την πρόταση του Περιφερειάρχη, τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και τις απόψεις των Περιφερειακών Συμβούλων αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
1. Η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν οδηγηθεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού (άνεργοι, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες) δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, μας επιβάλλει:
- Να καταδικάσουμε την ανεξέλεγκτη επιβολή φόρων και περικοπών.
- Να εκφράσουμε τη σαφή αντίθεση μας στην επιβολή του έκτακτου τέλους στις αποδεδειγμένα αδύναμες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, ως και στις διαδικασίες είσπραξης του με την αναγκαστική διακοπή της ηλεκτροδότησης και την ποινικοποίηση της μη πληρωμής.
- Να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση την ανάληψη διορθωτικών πρωτοβουλιών, ώστε να καταβληθεί το ειδικό τέλος αποκλειστικά από τους έχοντες και κατέχοντες.
- Να σταθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών, ως και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι προηγούμενοι στόχοι»
2. Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...