16 Νοε 2011

Οι Πολίτες κατά του Χρέους συναντούν τον Μανόλη Γλέζο

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Μανόλης Γλέζος θα βρεθεί στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ στις 6 το απόγευμα καλεσμένος των Πολιτών κατά του Χρέους. Σε μια συγκέντρωση - συζήτηση κατά της ευρω-αποικιοκρατίας, για τη συγκρότηση ευρέως λαϊκού μετώπου για τη νέα Αντίσταση.  

Λέμε όχι στα άδικα μέτρα. Λέμε όχι στις κυβερνήσεις που αποφασιζουν για το λαό, χωρίς το λαό. Συζητάμε με τον Μανόλη Γλέζο για τις δυνατότητες του λαού να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ (Πλ. Ελευθερίας).

1 σχόλιο:

 1. Εκπληκτική συγκέντρωση με έντονη συζήτηση και μια ευκαιρία για εμένα προσωπικά να γνωρίσω απο κοντά τον Μανώλη Γλέζο, αλλά και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
  Μπράβο στο κίνημα 'Πολίτες Κατά του Χρέους' και στους συντελεστές που πραγματοποίησαν την εκδήλωση. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη.
  Αποχώρησα απο την εκδήλωση έντονα προβληματισμένος άλλα σύντομα όλα ξεδιάλυναν καθώς η φωνή του Μανώλη Γλέζου ήταν ισχυρή και τα λόγια του ξεκάθαρα.
  Για τον Παναγιώτη Kουρουμπλή δεν γνώριζα πολλά. Ήξερα ότι ανήκε στο πασοκ και ψήφισε υπέρ του μνημονίου. Όταν άρχισε να μιλά ο κύριος Κουρουμπλής, αναλύοντας τους λόγους που τον έκαναν να διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα του και την πολιτική του μνημονίου, κάποιοι τον διέκοψαν μή αποδεχόμενοι τη νεα του τοποθέτηση. Πολλοί αντέδρασαν στις διακοπές της ομιλίας του και τον υπερασπίστηκαν. Μετά την ομιλία του κυρίου Γλέζου, πήρε το λόγο το κοινό. Ένας νέος μίλησε με αγανάκτηση για τους πολιτικούς και νόμιζα πως άκουγα τον εαυτό μου. Είπε ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που όταν κάποιος την υπερβεί δεν υπάρχει επιστροφή. Εννούσε ότι η ζημιά που έχει προκαλέσει κάποιος είναι ανεπανόρθωτη και δεν χωράει συγχώρεση. Στην προκειμένη περίπτωση η κόκκινη γραμμή είναι η υπογραφή του μνημονίου από τον Π.Κουρουμπλή. Συμφώνησα απόλυτα με την παραπάνω θέση. Η γνώμη μου ήταν ότι όσοι υπέγραψαν την υποδούλωση της χώρας τους, θα πρέπει - όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα της διακυβέρνησης- να υποστούν στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, και για τιμωρία να μείνουν για πάντα στην ιστορία σαν προδότες.
  Χρωστώ πολλά στην εκδήλωση διότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με το παράδειγμά τους με έμαθαν να σκέφτομαι καλύτερα, πιό νηφάλια, πιό ώριμα. Φεύγοντας από την εκδήλωση είχα αποδεχτεί πλήρως την ειλικρινή μεταμέλεια του κυρίου Κουρουμπλή ως προς την ψήφιση του μνημονίου. Σκεφτόμουν όμως ότι τουλάχιστον θα έπρεπε αυτός ο άνθρωπος, λόγω του 'παραπτώματός' του, να μην έχει ισότιμη θέση ανάμεσά μας. Για μένα και για πολλούς άλλους, όχι άδικα διότι η οργή μας είναι μεγάλη, έφερε ακόμη το στίγμα του προδότη. Θα έπρεπε λοιπόν να μείνει εκτος και η απομόνωση από το κίνημα να είναι η τιμωρία του. Τα λόγια του Γλέζου όμως ήταν πολύ ισχυρά για να με αφήσουν σε αυτό το συμπέρασμα. Γιατί υπερασπίστηκε με τόσο πάθος το δικαίωμα του ανθρώπου να συγχωρείται, οποτεδήποτε συνειδητοποιήσει το λάθος, κάνει την υπέρβαση και αποφοασίσει το σωστό?
  Διότι, κατέληξα, η εμπειρία του στον αγώνα του απέδειξε ότι είναι αναγκαία, όπως μας είπε και ρητά, η συνεργασία ΟΛΩΝ των διαθέσιμων δυνάμεων για τη νίκη. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα πόσο δίκιο είχε. Συνειδητοποίησα οτι η ορμή κάποιου που στον οποίο έχει δοθεί η ευκαιρία να επανορθώσει τα σφάλματά του, είναι ασυγκράτητη. Το καλό που μπορεί να κάνει μπορεί να είναι πολλαπλάσιο απο το κακό που έχει διαπράξει, αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία.

  Δεν είναι εύκολο πράγμα να συγχωρέσεις και να εμπιστευτείς έναν βουλευτή που υπέγραψε το μνημόνιο. Θα με ρωτήσει ο φίλος που μίλησε για την κόκκινη γραμμή, πώς υπέγραψε κάτι που δεν γνώριζε? Γιατί δεν το διάβασε πρώτα? Δεν ξέρω αν είχε τη δυνατότητα να το διαβάσει ή να ζητήσει να του το διαβάσουν. Μπορεί και να το ζήτησε και να τον παραπλάνησαν. Μπορεί να παρασύρθηκε από τις εσωκομματικές πιέσεις και τα ψέμματα της ηγεσίας του κόμματός του.
  Σήμερα, μια μερα μετά τη γνωριμία μας μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μέσω της εκδήλωσης, νοιώθω πολύ λίγος για να τον συγχωρέσω ή να του καταλογίσω ευθύνες, και η ένταξή του στον αγώνα μας μου δίνει ελπίδα. Τον έχουμε ανάγκη, και πρέπει να τον καλωσορίσουμε κοντά μας, ισότιμο και ισάξιό μας σ'αυτό τον αγώνα. Ήδη δίνει την δική του μάχη ανεξαρτητοποιημένος, καταψηφίζοντας την κυβέρνηση της μαριονέτας.
  Ευχαριστώ τον Μανώλη Γλέζο γιατί μου δίδαξε ότι αυτό που μας διακρίνει περισσότερο είναι όχι τόσο οι πράξεις, αλλά η πορεία μας. Ευχαριστώ το κίνημα και ανυπομωνώ για την νέα εκδήλωση με το Νότη Μαριά. Καλή δύναμη και καλή τύχη μέσα απο την καρδιά μου στον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Καλή δύναμη σε όλους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...