25 Νοε 2011

Το ρεύμα θα κόβεται σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι ….. αλλά λίγο πριν τις εκλογές!

-Παρατείνεται ο χρόνος αναμονής για τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν εξοφλούν το χαράτσι από 40 ημέρες -που είναι σήμερα- σε 80 ημέρες.

-Ακόμα και η Κομισιόν αντιδρά στη διακοπή του ρεύματος!

Ο δημοκρατικός λαός του Ηρακλείου αντιστέκεται πλέον μαζικά. Αρνείται να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Εκατοντάδες είναι οι Ηρακλειώτες – περίπου 700 μέχρι σήμερα – που έχουν προχωρήσει στην εξόφληση μόνο της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, στις αυτόματες ταμειακές μηχανές των τραπεζών.
Οι συνδημότες μας, καταθέτουν τα αποδεικτικά στοιχεία πληρωμής, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στο κιόσκι που έχουν τοποθετήσει οι «ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ» στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συνέχεια ενημερώνεται ο Δήμος Ηρακλείου που έχει αναλάβει την υποχρέωση να προστατεύσει του δημότες του σε περίπτωση που η ΔΕΗ αποφασίσει να προχωρήσει σε διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα 47 μέλη της κίνησης των ΠΟΛΙΤΩΝ κατά του ΧΡΕΟΥΣ κατέθεσαν εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι. Στο εξώδικο που παρέλαβε ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Αποστολάκης Αντώνιος, γνωστοποιείται η άρνηση όσων το κατέθεσαν να καταβάλλουν το επονομαζόμενο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ρητή επιφύλαξη τους για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός τους.
Σας καλούμε –αναφέρουν στο εξώδικο- να δεχθείτε την είσπραξη του ποσού που προτιθέμεθα να σας προσφέρουμε και το οποίο θα αφορά στην πληρωμή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος (πλέον ΦΠΑ), στην πληρωμή των δημοτικών τελών και στην πληρωμή του τέλους της ΕΡΤ.
Παράλληλα –τονίζουν- σε περίπτωση που δε δεχθείτε το προσφερόμενο ποσό και κυρίως σε περίπτωση που η εταιρία σας προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, στον παραπάνω αναφερόμενο αριθμό παροχής μας, σας δηλώνουμε ότι θα σας απαγορεύσουμε με κάθε τρόπο την είσοδο στους χώρους όπου βρίσκονται τα ρολόγια της Δ.Ε.Η. Α.Ε., εφόσον ουδεμία αντίθετη υποχρέωση έχουμε, βάσει της μεταξύ μας υφισταμένης συμβάσεως, ούτε έχουμε ποτέ λάβει γνώση οποιουδήποτε αντίθετου προς τούτο κανονισμού της Δ.Ε.Η.,
Οι εξωδίκως δηλούντες επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός και ιδίως του δικαιώματος να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια εναντίον της ΔΕΗ, διεκδικώντας αποζημίωση για κάλυψη κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας και περιουσιακής ή ηθικής τους βλάβης.
Το εξώδικο παραδόθηκε στη ΔΕΗ παρουσία και των 47 Ηρακλειωτών, από δικαστικό επιμελητή, προς γνώση της και για όλες τις νόμιμες συνέπειες.

Εξάλλου σήμερα το υπουργείο οικονομικών οδηγήθηκε –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- σε μια ακόμα υποχώρηση, παρατείνοντας το χρόνο αναμονής για τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν εξοφλούν το χαράτσι από 40 ημέρες -που είναι σήμερα- σε 80 ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα κόβουν το ρεύμα την προεκλογική περίοδο!

Η εγκύκλιος αυτή έρχεται μετά από τη σχετική τοποθέτηση της Κομισιόν η οποία σημειώνει πως κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει από τη ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει όσοι εμπνεύστηκαν την είσπραξη φόρων με την απειλή της στέρησης του ηλεκτρικού ρεύματος .
Η άρνηση και η αποδοκιμασία των χιλιάδων πολιτών, των δεκάδων κοινωνικών ομάδων και των νομικών, των συνδικαλιστικών φορέων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για τον άδικο νόμο είναι σχεδόν σίγουρο πως θα οδηγήσει στην κατάργησή του.

Δε μπορούν πλέον να μας κόψουν το ρεύμα σε εκατομμύρια σπίτια.

Για αυτό και δεν τους φοβόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...