20 Νοε 2011

Μια πρώτη νίκη – Η ΔΕΗ αναστέλλει τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος


Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνας Στεριώτης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε σήμερα ότι, έπειτα από αίτημα του υπουργείου οικονομικών, οι σχετικές εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης, στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, δε θα εκτελούνται προσωρινά.

Τούτο είναι η πρώτη νίκη του πολύμορφου και ελπιδοφόρου κινήματος αντίστασης των πολιτών που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα και θα ακυρώσει στην πράξη το σχετικό ανάλγητο νόμο.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ» έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες πολυπληθείς συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά του Ηρακλείου, παρεμβάσεις στα πρακτορεία της ΔΕΗ, στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια και έχουν δημιουργήσει ομάδες που θα παρέμβουν όταν θα επιχειρηθεί να κοπεί το ρεύμα σε κάποιο σπίτι.

Παράλληλα ενημερώνουν ότι είναι πιθανόν, τις επόμενες μέρες, το υπουργείο των οικονομικών να επιχειρήσει να διασπάσει το κοινωνικό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί, ανακοινώνοντας ορισμένες «ρυθμίσεις» για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Καλούμε τους πολίτες να μη «μασήσουν». Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και δε θα το στερηθεί όποιος εξοφλεί το λογαριασμό κατανάλωσής του.

Η «κυβέρνηση» του εθελόδουλου και σαπισμένου κατεστημένου που διαλύει τη χώρα μας πρέπει να το καταλάβει. Το «χαράτσι της ΔΕΗ» θα το ακυρώσουμε. Γιατί είναι άδικο, ισοπεδωτικό και αντισυνταγματικό. Και δε θα το πληρώσουμε. Γιατί δεν έχουμε, δεν μπορούμε ή δε θέλουμε. Γιατί οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν πρέπει γίνουν ένας διαρκής μηχανισμός απειλών και μοχλός είσπραξης φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...