4 Οκτ 2011

Πρόσκληση στους φορείς της πόλης μας

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τώρα κι ένα περίπου χρόνο ζούμε μια ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα. Τα μέτρα φαίνεται να μην έχουν τέλος. Οι αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων, τα βαριά φορομπηχτικά χαράτσια, οι έκτακτες εισφορές, τα τέλη επί των ακινήτων, η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις διαδέχονται το ένα το άλλο οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεργία, τη φτώχεια και την απόγνωση. Οι μισθωτοί στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι εξαθλιώνονται και καταστρέφονται.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πως το κάθε σκληρό πακέτο που ανακοινώνεται δεν είναι το τελευταίο. Πως η συνεχής υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικα και των δανειστών είναι δρόμος χωρίς προοπτική. Πως υποβάλλονται πλέον σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Δε μπορούμε πια να παρακολουθούμε παθητικά τις εξελίξεις. Η κοινωνία και οι φορείς της, όλοι οι απλοί άνθρωποι που καθημερινά φτωχεύουν πρέπει να συντονιστούν. Για να μην αισθάνεται κανείς μόνος του. Για να σπάσει ο κοινωνικός φόβος απέναντι στους εκβιασμούς του κράτους. Να αναπτυχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη. Να υπάρξει μαζική άρνηση και συνολικός ξεσηκωμός απέναντι στα αντικοινωνικά μέτρα.

Για όλα τα παραπάνω οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ προσκαλούν φορείς, συλλόγους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία της πόλης μας, σε συνάντηση – συζήτηση τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη 2011, στις 20:00 στον Πολυχώρο του Δήμου Ηρακλείου-Δημοτική Αίθουσα της Παλαιάς Λαχαναγοράς.

Η παρουσία σας θα είναι πολύτιμη.

Ηράκλειο, 3 Οκτώβρη 2011
Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...