14 Σεπ 2011

Μόνη λύση, να φύγουν…

Συνέντευξη Τύπου 
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011
Στις 11π.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Όλοι εμείς, οι «Πολίτες Κατά του Χρέους», μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων στο Ηράκλειο, που εδώ και μήνες συναντηθήκαμε στις πλατείες, στους δρόμους, σε συνελεύσεις και σε κάθε μορφής κινητοποιήσεις, αναζητούμε πλέον κοινό βηματισμό για το επερχόμενο διάστημα.  Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο. Θέτουμε στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων μας την απαίτηση «Να φύγουν», τόσο η Τρόικα, όσο και η παρούσα και κάθε άλλη κυβέρνηση που θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.  Δηλώνουμε με κάθε τρόπο πως αυτό το Χρέος δεν είναι δικό μας.

Οι «Πολίτες κατά του Χρέους» είμαστε κομμάτι του κινήματος των Πλατειών, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση των αντιστάσεων των πολιτών, στην αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στη συγκρότηση δικτύων αλληλεγγύης που θα καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες όσων ανελέητα πλήττονται από το Δόγμα του Σοκ.

Είμαστε άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και συλλογικότητες.  Προχωράμε στο συντονισμό των δράσεων το επόμενο διάστημα στο Ηράκλειο με στόχο την εξάπλωση των δράσεων στις γειτονιές και την ενδοχώρα του Νομού. Συντονίζουμε τον βηματισμό μας με τις δράσεις τοπικών πρωτοβουλιών, ομάδων πολιτών, του αγροτικού κόσμου και άλλων παραγωγικών ομάδων.

Οργανώνουμε παρεμβάσεις στα ζητήματα της πόλης και του Νομού Ηρακλείου, ανακαταλαμβάνοντας τον χώρο που μας αναλογεί στο δημόσιο διάλογο γύρω από αυτά. Πέρα από την ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή, οργανώνουμε τη δράση μας σε ομάδες εργασίας. Η Ομάδα Επικοινωνίας αναζητά διαύλους πραγματικής ενημέρωσης αμφισβητώντας την κυριαρχία των μεγάλων ΜΜΕ. Η Ομάδα Αλληλεγγύης προτείνει δράσεις πραγματικής υποστήριξης σε κάθε έναν από μας που πλήττεται βάναυσα από τα σκληρά οικονομικά μέτρα. 
 
Σας καλούμε σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των θέσεών μας
τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ.
στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...